De RegiogidsDe Regiogids

Zwembad de Stok in Roosendaal

De Stok 1

4703 SZ, Roosendaal

0165-585959

www.destok.nl


Hartelijk welkom bij Zwembad De Stok.

De ganzen staan op diverse plaatsen in het recreatie bad en in de buiten accommodatie. De ganzen streken ruim 15 jaar geleden voor en tijdens de bouw regelmatig neer op deze locatie. Zij liepen rond en door de bouwketen en daarom ontstond het idee om deze ganzen te plaatsen. Ganzen zijn sociaal levende dieren die elkaar aan moedigen om tempo te maken en elkaar helpen. Zeer toepasselijk voor de manier waarop wij ons beleid afstemmen. Wij mensen kunnen veel leren van dieren en onze mensen proberen de patronen te gebruiken van deze bijzondere diersoort. Het wetenschappelijk bewezen ganzen verhaal kunt u bekijken en lezen door de klikken op: het ganzen verhaal. U kunt bij ons ontspannen en genieten van een fijn verblijf in onze accommodatie met heerlijk zwemwater. Veel mogelijkheden voor alle leeftijden.Tot snel!
Zwemcertificaten ABC
Het uitgangspunt van de opleidingsweg van het leren zwemmen is, dat alle leerlingen, jong of oud, worden opgeleid voor het Zwem-ABC. Bij de uitvoeringswijze van de examenprogramma’s wordt rekening gehouden met kandidaten die tijdelijke of permanente beperkingen hebben. Er is een mogelijkheid om de opdrachten aan te passen aan de

Onze baden

Recreatiebad
Het recreatiebad is dé omgeving voor een ontspannen dag. Ons zwembad met aangename subtropische temperaturen heeft ondermeer een gescheiden baby badje en peuterbadje waar de kleintjes zich binnen handbereik veilig kunnen vermaken en het heeft een constante watertemperatuur van 30 graden. U kunt relaxen in kruidenbaden met een temperatuur van 36°C en keuze uit heerlijk geurende lavendel of rozemarijn. Een heerlijke whirlpool met uitzicht over het zwembad. Een stroomversnelling voert u om de ganzen en voor de waaghalzen is er een 60 meter lange glijbaan die u met grote snelheid verplaatst. Onverwachts zal een grote fontijn iedereen drijfnat maken. Uiteraard kunt u tijdens het buitenbadseizoen ook gebruik maken van onze buitenbaden, welke via ons recreatiebad toegankelijk zijn.  
 
Wedstrijdbad
Wedstrijdbad met haar specifieke eigenschappen
Het 25 meter lange wedstrijdbad vormt de ideale omgeving voor sportieve activiteiten. Het heeft een watertemperatuur van 28 graden Celsius en wordt gebruik voor o.a banenzwemmen, aquasporten en zwemlessen. Het bad heeft een beweegbare bodem die gebruikt kan worden voor diverse doeleinden en beschikt over een 1 meter duikplank.
Doelgroepenbad
Dit bad biedt dankzij de volledig beweegbare bodem vrijwel onbeperkte mogelijkheden voor activiteiten gericht op de allerkleinsten tot de alleroudsten en heeft een constante water-temperatuur van 32 graden Celsius. Een luie trap die meebeweegt met de beweegbare bodem die ervoor kan zorgen dat op een eenvoudige manier in en uit het bad gestapt kan worden. Een ideaal bad voor onze doegroepen zoals : meer bewegen voor ouderen, baby-peuter zwemmen en diversen aqua sporten.
Er is een plafondlift aanwezig die o.a. gehandicapten mensen op een verantwoorde manier in het water transporteren.
Het doelgroepenbad wordt iedere zaterdag van 13.30-15.30 uur en iedere zondag van 11.15-15.30 uur omgetoverd tot een subtropisch zwemparadijs voor gezinnen met kleine kinderen.
De waterdiepte is 40 tot 60 cm. Er zijn voldoende speelattributen en u kunt zoals u ziet gebruik maken van stoelen en ligbedden. Dit geldt niet standaard tijdens het buitenbadseizoen (in 2015: 25-4 t/m 19-7). Echter ivm slecht weer kan het wel/extra geopend worden.Buitenbaden
  • Familiebad met familie glijbaan, diepte 1.35 meter
  • Wedstrijdbad 25 meter lang, diepte 2.25 meter
  • Speelbassin of klaverblad voor de kinderen met water spuitende beesten

Terug naar Buitenzwembad in Roosendaal

Roosendaal